Luggage tips for cheap and light travel with baby

🇭🇺 Görgess a magyar forfordításért

If you have followed my Instagram you could see that recently we have been to Iceland. It was really a short weekend trip and we enjoyed our time tremendously like always. – see my boyfriend is Icelandic so we are just going home when we go there – Even our son was really glad every single day which is obviously not something you can expect from an 11 months old.

We took wow air the way there and Icelandair the way back to Copenhagen and have very positive experiences with both airlines, comfortable seats and attention to families with babies. Even the almost 2m high boyfriend traveld comfortable with a good leg space (we didn’t pay extra)

This time around – or actually every time we go to Iceland – I have to pack warm clothes and winter jackets obviously several change for baby – he is a messy eater 😜 –

Now we were 3 traveling so I packed 2 big luggages but usually when I travel alone with my son – which happens the most – I take one big luggage and one small.

We have a baby jogger city mini gt which is the best stroller ever for us, it folds quickly, compact, easy to take off the wheels and works on all kind terrains. Also light, I can lift it alone with holding my 11kg son. I pack this into a big luggage and still have space for baby sleeping bag or footmuff, most of his clothes and about 20 diapers, clothes diapers and basically all his stuff – this luggage is free of charge on most airlines, but I recommend calling the airline if you have questions –

Then I pack the small luggage for myself which is also included in the price for a lot of airlines. This means that most of the time I do not pay luggage fee or extra luggage. Plus it really helps me to travel light. At the airport I carry my son in our Baby Björn carrier and if there is available airport stroller, I use that.

Soon I will get ready to travel again with him, so in my next blog I’ll make a list of what I pack for us for a one week holiday.

Copenhagen Airport

Ha követed az Instagramomat, láthatod, hogy a közelmúltban Izlandon voltunk. Tényleg egy rövid hétvégi kirándulás volt, és élveztük, mint mindig. – a párom izlandi, így gyakorlatilag haza járunk – Még a fiunk is nagyon örült, minden egyes nap jó kedvű volt, amely nyilvánvalóan nem egy olyan dolog, amit egy 11 hónapostól elvárhatunk.

Oda felé wowair-rel, és visszafelé Icelandairrel repültünk Koppenhágába, nagyon pozitív tapasztalatunk van mindkét légitársasággal – már többször repültünk velük. Kényelmes ülésekkel és figyelmet fordítva a babás családokra, igazán kellemes velük utazni. Még a majdnem 2 méter magas párom is elfért, jó lábtérrel (nem fizetettünk külön díjat)

Ezúttal – vagy valójában minden alkalommal, amikor Izlandra megyünk – meleg ruhát és téli kabátot kell csomagolnom, nyilvánvalóan több öltözet a baba számára – elég rendetlen evő 😜 –

Most 3-an utaztunk, így 2 nagy csomagot adtunk fel poggyásznak, de általában amikor egyedül utazom a fiammal – ami a gyakoribb – egy nagy csomagot és egy kicsit viszek.

Van egy baby jogger city mini gt-nk, ami a legjobb babakocsi számunkra, gyorsan összecsukható, kompakt és egyszerű, könnyű leszedni a kerekeket és mindenféle terepen jó tolni. Egyedül fel tudom emelni, úgy, hogy a 11 kg-os fiamat tartom. A nagy bőröndbe összecsukva elcsomagolom, és még mindig van hely a baba hálózsáknak, bundazsáknak, a ruháinak és körülbelül 20 pelenkának, a ruha pelenkaknak és alapvetően a baba szinte minden cuccának – ez a poggyász díjmentes a legtöbb légitársaságnál, de bármi kérdésem van, soha nem habozok telefonálni nekik, mert nem szeretem, ha a reptéren derül ki bármi –

Ezután magamnak a kis kézi poggyászt csomagolom, amely szintén sok légitársaságnál az árba tartozik. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb esetben nem fizetek poggyászdíjat vagy extra csomagokat egyáltalán. Plusz ez igazán segít könnyedén utazni. A reptéren a fiamat a Baby Björn hordozóban visszük, és ha rendelkezésre áll repülőtéri babakocsi, akkor azt használom.

Hamarosan újra utazunk, amit az Instagramon tudtok követni – @larakelemen – és a következő blogomban azt is felsorolom, hogy mit csomagolok neki egy egyhetes vakációra.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s